Talenkennis is een absolute must op de werkvloer vandaag de dag, maar in de realiteit is meertaligheid jammer genoeg vaak onbestaande.
Medewerkers die zich durven uitdrukken in een andere taal zijn een enorme troef in een werkcontext. Klanten willen immers graag bediend worden in hun eigen taal en de communicatie met collega's verloopt veel vlotter als dat in de moedertaal kan.
Deze korte module biedt je werknemers handvaten voor functiegerichte meertalige basiscommunicatie in het Nederlands, Frans en Engels. Het gaat hierbij om zeer eenvoudige mondelinge en schriftelijke communicatie met klanten, collega's of leidinggevenden. Onze aanpak bestaat uit een praktijkgeoriënteerde, hands-on opleiding met athentiek materiaal, afgestemd op uw specifieke werkcontext en persoonlijke noden. In een stimulerende en veilige leeromgeving kunnen uw medewerkers hun eigen taalontwikkeling in handen nemen en talen zonder stress "beleven".
Bij de voorbereiding worden meerdere werksituaties weerhouden en wordt er besproken welk vocabularium moet aangeleerd worden in functie van de professionele realiteit. Met onze resultaatgerichte aanpak bepalen we de leerinhouden en leerdoelen van de module. De leerdoelen worden geselecteerd uit de officiële leerplannen voor het volwassenenonderwijs goedgekeurd door de Vlaamse regering.
De module "Werken in een meertalige omgeving" bestaat uit minimum 10 uur. Elke workshop duurt een halve dag (3u @class) en vertrekt van één of meerdere concrete werksituaties.
Om de voorkennis te bepalen worden intakes en/of online niveautesten georganiseerd.
Deze module bestaat uit een aantal workshops in een klasomgeving met eventueel online opdrachten op het werk / thuis. De lessen kunnen zowel ter plaatse plaatsvinden als in een van de leslocaties van CVO Semper (Elsene, Oudergem, Jette, Meise, Strombeek, Vilvoorde). Ook het lesmoment (overdag of 's avonds of op zaterdag) bepalen we in overleg.
Het vereiste minimumaantal deelnemers per module is 7.
Elke deelnemer wordt ingeschreven als cursist van CVO Semper. Hiervoor moeten we beschikken over het rijksregisternummer van elke deelnemer en dient door elke deelnemer een inschrijvingsformulier ondertekend te worden.
Deelnemers kunnen apart betalen of er kan een gezamelijke factuur voor de organisatie opgesteld worden.
De leerkracht geeft regelmatig feedback aan de deelnemers over hun progressie en evalueert of de deelnemers de leerdoelen bereikt hebben via gespreide evaluatie. Deelnemers die de leerdoelen bereiken krijgen een certificaat of deelcertificaatsupplement.
Het inschrijvingsgeld voor een taalopleiding bedraagt standaard 1,5 € per deelnemer per lesuur. Daarbovenop komt een variabele materiaal- en administratiekost per deelnemer per module. Indien je specifieke wensen hebt (bv. catering), wordt hiervoor een aparte kost aangerekend.