Opleidingen Administratie en onthaal

Ben je op zoek naar professionele groei? Dan is een opleiding administratief medewerker misschien wel de deur naar een nieuwe carrière.

Binnen onze administratieve opleidingen voor volwassenen kan je zowel losse modules volgen als een volledige opleiding die leidt tot een diploma secundair onderwijs (in combinatie met de Algemene Vakken). In deze uitgebreide cursussen leer je niet alleen de basisprincipes van administratie, maar ook hoe je deze vaardigheden kunt inzetten in een snel veranderende werkomgeving.

Wat leer je in de cursus administratief medewerker?

Volwassenenonderwijs biedt heel wat mogelijkheden voor volwassenen die hun vaardigheden willen bijschaven, een nieuwe carrière willen starten of simpelweg uitbreiding zoeken voor hun huidige loopbaan.

Een van de meest populaire opties is een administratief medewerker cursus. Deze opleiding geeft je niet alleen een stevige basis in administratieve processen, maar ook de sleutels tot effectief management van kantoorwerk, boekhouding en zelfs ICT.

Opleiding ADMINISTRATIEF MEDEWERKER ONTHAAL

De opleiding administratief medewerker onthaal biedt je de unieke kans om je te ontwikkelen tot een veelzijdige professional. Je wordt het visitekaartje van het bedrijf, het eerste aanspreekpunt van klanten en een onmisbare steunpilaar voor collega's bij diverse administratieve en logistieke activiteiten. Daarnaast leer je ook vlot zakelijk communiceren in heel wat talen zoals het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Dankzij deze allround administratief medewerker studie ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan als onthaalmedewerker bij een organisatie of bedrijf.

Opleiding BOEKHOUDKUNDIG ASSISTENT

Ben je gepassioneerd door cijfers en op zoek naar een verantwoordelijke baan? Als boekhoudkundig assistent voer je administratieve en boekhoudkundige taken uit, zoals het controleren en verwerken van facturen, debiteurenbeheer, en het voorbereiden van de balans en resultatenrekening. Je hebt ook regelmatig contact met klanten en leveranciers via de telefoon.

Opleiding ICT EN ADMINISTRATIE

In de huidige digital-first wereld is werken met een computer onmisbaar geworden voor administratieve medewerkers. De opleiding ICT en administratie integreert computervaardigheden met de kernprincipes van administratief werk. Stoom je klaar voor een veelzijdige kantoorjob en leer werken met verschillende computerprogramma's die je werk efficiënter maken.

Opleiding ICT EN ADMINISTRATIE @HOME

Wil je van thuis online een administratie cursus voltooien? Dan is de opleiding ICT en administratie @home wellicht iets voor jou. Je volgt de opleiding thuis op je eigen tempo terwijl je kan rekenen op drie contactmomenten met je leerkracht per module. De contactmomenten gaan steeds 's avonds door, online of offline.

Opleiding TRANSPORT EN LOGISTIEK MEDEWERKER

Beschik je over de gave van plannen en organiseren, en lijkt het jou uitdagend om een centrale rol te spelen in het web van orderbeheer en voorraadmanagement? Dan past de opleiding transport en logistiek medewerker perfect bij jou.

 

Waarom een administratie opleiding bij CVO semper?

Het volgen van een opleiding administratie bij CVO Semper biedt een combinatie van theoretische onderbouwing en praktijkgerichte vaardigheden. Met een ervaren team van leerkrachten sta je er nooit alleen voor. In het tweedekansonderwijs krijg je de kans om te leren in een omgeving die gericht is op interactie en persoonlijke begeleiding.

Hoe lang duurt een cursus administratief medewerker?

Het modeltraject voor onze cursussen duurt doorgaans één tot anderhalf jaar, afhankelijk van de gekozen opleiding. Volg je de administratief bediende opleiding liever op je eigen tempo? Dat is geen enkel probleem, want je kan de opleiding namelijk ook volgen op jouw maat. Dit maakt het perfect mogelijk om de cursus te combineren met een job of je gezin.

Kan ik starten met een opleiding administratief bediende?

Om je te kunnen inschrijven voor een administratief medewerker opleiding moet je

  • Minstens 18 jaar zijn, of 18 worden in het jaar dat je wilt starten.
  • Omdat alle cursussen in het Nederlands worden aangeboden is het belangrijk dat je de taal goed beheerst, zowel gesproken als geschreven.
  • Ben je anderstalig? Dan kan je jezelf inschrijven voor een administratie cursus op voorwaarde dat je een certificaat van het Nederlands, Threshold 4 (B1), hebt behaald.

Hoe kan ik inschrijven voor een opleiding administratief medewerker?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een cursus administratie? Neem dan contact op via beroepsopleiding@cvosemper.be om een afspraak te maken voor een persoonlijk intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal je samen met de trajectbegeleider jouw individuele traject vormgeven. Het is ook het perfecte moment om eventuele vrijstellingen te bespreken, gebaseerd op je eerdere ervaringen of behaalde certificaten. Aansluitend op het intakegesprek heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor een administratie opleiding en een stap dichter bij je doel te komen.

Welke opleiding heb je nodig om administratief medewerker te worden?

Om administratief medewerker te worden kan je verschillende opleidingen volgen. Zo kan je kiezen voor een allround opleiding administratief medewerker onthaal, of een meer specifieke opleiding zoals boekhoudkundig assistent, ICT en administratie of een specialisatie als transport en logistiek medewerker.

Wat is de taak van een administratief medewerker?

De taak van een administratief medewerker is erg veelzijdig en bestaat uit een breed scala aan ondersteunende kantoorfuncties. Je bent een onmisbare schakel binnen een bedrijf en vervult een centrale positie waarbij je zorgt voor een vlotte informatiestroom en uitvoering van verschillende administratieve processen. Van klantencontact tot agendabeheer, documentatieverwerking en veel meer: je bent het eerste aanspreekpunt en ondersteunt je collega’s in hun administratieve en logistieke behoeften.

Wat is het salaris van een administratief medewerker?

Het salaris van een administratief medewerker ligt gemiddeld op ongeveer € 3.000 bruto per maand. Dit kan echter sterk variëren en is afhankelijk van onder andere je ervaring, opleidingsniveau, sector en regio. Daarnaast kan je in de meeste gevallen genieten van heel wat extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een eindejaarspremie, een 13de maand, een hospitalisatieverzekering of een vergoeding voor woon-werkverkeer.