Opleiding Professionele veerkracht


Wat zit er in de opleiding professionele veerkracht?

Veerkracht, ook gekend als zelfregulatie, is één van de 21ste -eeuwse vaardigheden. 

Werknemers leren voor zichzelf realistische doelen en prioriteiten te stellen, deze zelfstandig in te plannen, flexibel en oplossingsgericht uit te werken en te evalueren.

Het versterkt het welzijn op het werk en de mentale weerbaarheid en komt tegemoet aan de hoge eisen binnen de actuele professionele context waar werknemers geconfronteerd worden met een steeds wisselende context en begeleiding en opleiding niet altijd mogelijk zijn.

Doelgroep en doelstellingen

Bij de voorbereiding worden meerdere werksituaties weerhouden en wordt er besproken welk attitudes moet aangeleerd worden in functie van de professionele realiteit. We kiezen voor  tips en oefenkansen rond weerbaarheid,flexibiliteit,oplossingsgericht handelen,conflicthantering, out of the box denken,creatief denken, stress- of tImemanagement…. 

De leerdoelen worden geselecteerd uit de officiële leerplannen voor het volwassenenonderwijs goedgekeurd door de Vlaamse regering. 

Praktische organisatie

Lesduur

De module “Professionele Veerkracht” bestaat uit minimum 10 uur.

Intake

Om de voorkennis te bepalen worden intakes en/of online niveautesten georganiseerd.

Organisatie van de lessen

Deze module is een combinatie van workshops in een klasomgeving en online opdrachten op het werk/thuis. De lessen kunnen zowel ter plaatse plaatsvinden als in een van de leslocaties van CVO Semper (Elsene, Oudergem, Jette, Meise, Strombeek, Vilvoorde).

Ook het lesmoment (overdag of ’s avonds of op zaterdag) bepalen we in overleg.

Inschrijvingen

Het vereiste minimumaantal deelnemers per module is 8.

Elke deelnemer wordt ingeschreven als cursist van CVO Semper. Hiervoor moeten we beschikken over het rijksregisternummer van elke deelnemer en dient door elk deelnemer een inschrijvingsformulier ondertekend te worden.

Deelnemers kunnen apart betalen of er kan een gezamenlijke factuur voor de organisatie opgesteld worden.

Feedback en evaluatie

De leerkracht geeft regelmatig feedback aan de deelnemers over hun progressie en evalueert of de deelnemers de leerdoelen bereikt hebben via gespreide evaluatie. Deelnemers die de leerdoelen bereiken krijgen een deelcertificaatsupplement.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt standaard 1,5€ per deelnemer per lesuur.Daarbovenop komt een variabele materiaal- en administratiekost per deelnemer per module.

Voor specifieke wensen (bv. catering) wordt een aparte kost aangerekend.

Contact

Neem zeker contact op met bedrijven@cvosemper.be voor meer informatie of een afspraak.