Logistiek assistent in de zorg

Ontdek onze opleiding logistiek assistent in de zorg en help mee om alles soepel te laten verlopen in woonzorgcentra en ziekenhuizen. Deze unieke opleiding is voor volwassenen die graag iets willen betekenen in de gezondheidszorg door ondersteuning te bieden aan verpleegkundigen en zorgkundigen.

Werk je al in de zorgsector, maar heb je niet de juiste kwalificaties? Wil je de eerste stappen zetten naar een nieuwe carrière? Dan biedt de opleiding logistiek assistent een uitstekende kans om je vaardigheden te ontwikkelen en een betekenisvolle rol te vervullen in deze belangrijke sector.

Kom langs op één van onze Infosessies!

Als je de opleiding Logistiek assistent in de Zorg wil volgen, start je altijd met een infosessie. Daar maak je kennis met de opleiding en krijg je alle informatie. Op deze infosessie kan je inschrijven voor een intakegesprek met de trajectbegeleider, taal- en leerondersteuning en/of met VDAB. Ben je anderstalig dan wordt op dat moment een taaltest afgenomen. De intakes vinden plaats in de week volgend op de infosessie.

De infosessies gaan door in Meise, Stationsstraat 35

  • Op maandag 6 januari '25, om 09:30 uur of 11:00 uur
  • Op donderdag 16 januari '25, om 16:30 uur of 18:00 uur

Schrijf je hier in voor één van de infosessies of neem contact op met personenzorg@cvosemper.be

 

Wat leer je in de opleiding logistiek assistent in de zorg? 

Tijdens de opleiding logistiek assistent in de zorg leer je hoe je verpleegkundigen en zorgkundigen effectief kunt ondersteunen in hun zorgtaken voor de zorgvragers. De focus ligt op het ontwikkelen van vaardigheden voor huishoudelijke taken zoals het voorbereiden van maaltijden, het opruimen en afwassen, het opmaken van bedden, het onderhouden van kamers, en het vervoeren van stalen en documenten. De opleiding logistiek assistent in de zorg omvat specifieke modules zoals EHBO, hulp bij het transport van de zorgvrager, algemene logistieke taken in de zorg en specifieke logistieke taken in de zorg

De opleiding “Logistiek assistent in de zorg” bestaat uit 10 modules. Bekijk hier het volledige trajectschema.

Hoelang duurt een opleiding als logistiek assistent?

Er zijn verschillende startmomenten.

  • In Wolvertem kan je starten in september en in februari.
  • In Machelen kan je starten in de eerste week van oktober.

Deze flexibiliteit in startdata en lesdagen biedt deelnemers de kans om de opleiding af te stemmen op hun persoonlijke schema en voorkeuren.

Hoe behaal je een certificaat logistiek assistent in de zorg?

Om het certificaat van de opleiding logistiek assistent te behalen doorloop je een gestructureerd opleidingsprogramma dat bestaat uit 10 modules. Tijdens de opleiding werk je aan het verwerven van essentiële vaardigheden en kennis die specifiek zijn gericht op het ondersteunen van verpleegkundigen en zorgkundigen in woonzorgcentra en ziekenhuizen. 

Welke begeleiding wordt voorzien tijdens het volgen van de opleiding logistiek assistent?

Tijdens het volgen van de opleiding logistiek assistent in de zorg zorgen we voor trajectbegeleiding op maat . We besteden specifieke aandacht aan het identificeren en aanpakken van leermoeilijkheden, waarbij het tempo van elke deelnemer met respect wordt behandeld. Je mag rekenen op specifieke ondersteuning om eventuele problemen op te lossen en je leerproces te verbeteren.

Je trajectbegeleider biedt je een waardevolle ondersteuning gedurende de hele opleiding. Op elk moment kan je jouw traject bespreken zodat we kunnen bijsturen waar nodig. Deze individuele begeleiding biedt een persoonlijke benadering waardoor je de beste kansen krijgt om succesvol de opleiding af te ronden en je voor te bereiden op een carrière als logistiek assistent in de zorg.

Kan ik starten met de opleiding logistiek assistent in de zorg?

Leeftijd

Om in te schrijven moet je minimum 18 jaar zijn. Als je 18 jaar wordt voor 31 december, kan je in september starten.

Taalniveau

Omdat alle vakken in het Nederlands worden gegeven, moet je goed Nederlands spreken en schrijven. Als anderstalige heb je een certificaat van het Nederlands, Threshold 4 (B1) behaald.

ICT

Je beheerst basis ICT-vaardigheden en het is handig als je thuis over een computer en internetverbinding beschikt. Spreek ons zeker aan als dat niet zo is.

Kan ik vrijstellingen krijgen voor deze opleiding?

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald! Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester. Vermindering van inschrijvingsgeld is mogelijk. Daarnaast betaal je per module een bijdrage voor het cursusmateriaal (kopieën, syllabi en/of handboek, eventueel activiteiten).

Hoe kan ik mij inschrijven voor de opleiding logistiek assistent?

  1. Neem contact op met personenzorg@cvosemper.be om een afspraak te maken voor een intakegesprek.
  2. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit en bespreek je eventuele vrijstellingen die kunnen worden toegekend naa een vrijstellingsproef. 

  3. Schrijf je in voor de opleiding logistiek assistent in de zorg.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 330 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Opgelet

Je kan deze module op dit ogenblik niet volgen. Vanaf juni staat het aanbod voor het eerste semester online en vanaf december staat het aanbod voor het tweede semester online.

Schrijf je in op onze algemene nieuwsbrief (max. vier nieuwsbrieven per jaar) om hiervan op de hoogte te blijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper