Webdesigner

ODB-registratienummers: ODB-Y00159-005, ODB-Y00159-003, ODB-Y00159-004, ODB-Y00159-008, ODB-Y00159-009, ODB-Y00159-011, ODB-Y00159-002 en ODB-Y00159-012 ...

In de diplomagerichte opleiding Webdesigner leer je websites maken. Ben je creatief? Wil je leuke webanimaties ontwerpen? Heb je zin om de nieuwste grafische technieken toe te passen? Dan is deze opleiding écht iets voor jou!

Je kan deze opleiding combineren met de algemene vakken (AAV) om zo je diploma secundair in één jaar tijd te behalen!

Kom langs op één van onze Infosessies!

Als je de opleiding Webdesigner wil volgen, start je altijd met een infosessie. Daar krijg je alle informatie, stippelen we je traject uit en kan je je meteen inschrijven.

Maak hier een afspraak voor de infosessie van woensdag 8 januari (16u tot 19u) of neem contact op met: diplomasecundair@cvosemper.be

Wat kan je verwachten van deze webdesigner opleiding?

  • Basisvaardigheden en technieken aanleren om websites te ontwikkelen
  • Grafische webtechnieken toepassen
  • Interactieve websites ontwerpen
  • Websites online zetten en actualiseren

Het lessenpakket bestaat uit verschillende modules:

Modules Aantal uren 
Digitale beeldverwerking 1  60
Grafische vormgeving 1 60
Interfacedesign 60
Project webdesign 60
Webanimatie 1 60
Webanimatie 2 60
Websiteproductie 1 60
Websiteproductie 2 60

 

Hoe lang duurt de opleiding webdesign?

Het modeltraject (algemene vakken (AAV) + de diplomagerichte opleiding Webdesigner) duurt 1 jaar.  Het kan ook op maat.

Behaal ik een diploma of een certificaat met deze opleiding webdesign?

De opleiding Webdesigner leidt tot een certificaat. Ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming leidt tot een certificaat. Als je beide certificaten in bezit hebt, behaal je het diploma secundair onderwijs.

Wil je meer info voer de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, klik dan hier.

Is er begeleiding tijdens de opleiding webdesign?

In het tweedekansonderwijs geven wij begeleiding op maat. We hebben oog voor leermoeilijkheden en respecteren je tempo.

Er zijn op regelmatige basis evaluatiegesprekken met de trajectbegeleider, zodat er altijd bijgestuurd kan worden waar nodig. We voorzien ook mogelijkheid tot remediëring.

Mag ik starten met deze opleiding?

Leeftijd

Om in te schrijven moet je minimum 18 jaar zijn. Als je 18 jaar wordt voor 31 december, kan je in september starten.

Taalniveau

Omdat alle vakken in het Nederlands worden gegeven, moet je goed Nederlands spreken en schrijven. Als anderstalige heb je een certificaat van het Nederlands, Threshold 4 (B1) behaald.

Kan ik vrijstellingen krijgen voor deze opleiding?

Er worden geen algemene vrijstellingsproeven georganiseerd. Je kan een vrijstelling vragen aan de vakleerkracht voor de lessenreeks begint. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. De directie beslist of je de vrijstelling krijgt, eventueel wordt een bijkomende proef opgelegd.

Hoeveel kost de opleiding webdesign?

Je betaalt max. € 1.50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester. Vermindering van inschrijvingsgeld is mogelijk. Daarnaast betaal je per module een bijdrage voor het cursusmateriaal (kopieën, syllabi en/of handboek, activiteiten).

Hoe kan ik mij inschrijven?

  1. Neem contact op met diplomasecundair@cvosemper.be
  2. en maak een afspraak voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden.
  3. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 480 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Wat moet je studeren om webdesigner te worden?

Om webdesigner te worden, moet je een opleiding in webdesign volgen. Deze opleiding omvat het aanleren van basisvaardigheden en technieken om websites te ontwikkelen, het toepassen van grafische webtechnieken, het ontwerpen van interactieve websites, en het online zetten en actualiseren van websites. De opleiding bestaat uit verschillende modules, waaronder digitale beeldverwerking, grafische vormgeving, interfacedesign, projectwebdesign, webanimatie, en websiteproductie.

Wat moet je kunnen als webdesigner?

Als webdesigner moet je verschillende vaardigheden beheersen. Deze omvatten onder andere het ontwikkelen van websites met behulp van een programmeertaal, het toepassen van grafische webtechnieken, het ontwerpen van interactieve websites, en hetonline zetten en actualiseren van websites. Het is ook belangrijk om te kunnen werken met digitale beeldverwerking, grafische vormgeving, interfacedesign, en webanimatie.

Wat houdt de webdesign opleiding in?

De webdesign opleiding is een cursus waarin je leert om websites te ontwikkelen. Je leert basisvaardigheden en technieken, het toepassen van grafische webtechnieken, het ontwerpen van interactieve websites en het online zetten en bijwerken van websites.

Wat betekent webdesigner?

Een webdesigner is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van websites. Dit omvat het visuele ontwerp van de site (kleurenschema, lay-out, afbeeldingen), maar ook de technische aspecten zoals programmering en compatibiliteit met verschillende browsers en apparaten. Webdesigners kunnen werken als freelancers, in-house voor een bedrijf, of bij een webdesignbureau. Het uiteindelijke doel van een webdesigner is om functionele, esthetisch aantrekkelijke websites te creëren die voldoen aan de behoeften van de klant.

Hoe lang duurt de opleiding tot webdesigner?

Het standaardtraject van de opleiding tot webdesigner, inclusief algemene vakken (AAV), duurt één jaar. Het is echter ook mogelijk om een traject op maat te volgen.

Wat zijn de instapvoorwaarden voor de opleiding tot webdesigner?

Om je in te schrijven voor de opleiding tot webdesigner, moet je minimaal 18 jaar zijn en goed Nederlands spreken en schrijven. Als anderstalige heb je een certificaat van hetNederlands, Threshold 4 (B1), nodig.

Hoe kan ik me inschrijven voor de opleiding tot webdesigner?

De eerste stap is deelnemen aan een van onze informatiesessies, waarvoor je je vooraf moet registreren. Na de informatiesessie volgt een persoonlijk gesprek, en dan kan je je inschrijven voor de opleiding en eventuele vrijstellingsproeven.

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Opgelet

Je kan deze module op dit ogenblik niet volgen. Vanaf juni staat het aanbod voor het eerste semester online en vanaf december staat het aanbod voor het tweede semester online.

Schrijf je in op onze algemene nieuwsbrief (max. vier nieuwsbrieven per jaar) om hiervan op de hoogte te blijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper