Wat leer je?
- In de cursus Dreamweaver 1 leer je eerst en vooral een aantal pakket-onafhankelijke basistechnieken om een professionele website te bouwen: Wat is HTML? Waar staat CSS voor? Wat is publiceren? Wat wordt er bedoeld met hosten? Wat zijn de belangrijkste usability-richtlijnen?
- Deze technieken leren we dan implementeren in het programma Dreamweaver.
- De opleiding start met het opzetten van een nieuwe website. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de basiselementen van een website.
- We leren de website opmaken met Cascading Style Sheets (CSS3) en verfraaien de site met afbeeldingen en film.
- Voor de positionering van elementen van de website gebruiken we in dit eerste gedeelte van de cursus Dreamweaver tabellen. In deel 2 leren we positioneren met CSS3.
- Door middel van invulformulieren maken we onze website interactief.
- Natuurlijk plaatsen we de website ook online. In de lessen krijg je advies over goede en minder goede hosting-bedrijven.
- Om alles gedegen in te oefenen, maakt elke cursist een eindwerk (website) over een zelf-gekozen onderwerp en plaats deze online.
De cursus 'Een website maken met Dreamweaver 1 @HOME' is nu beschikbaar. Je kan meteen starten, maar je kan ook later instappen. Daarna doorloop je de leerstof en de oefeningen op eigen tempo, zodat je zelf de einddatum in handen hebt. Je dient de cursus af te ronden voor eind juni.
Wie zich inschrijft voor de cursus 'Een website maken met Dreamweaver 1 @HOME' kan via CVO Semper een licentie op de volledige Adobe Creative Cloud aanschaffen voor de prijs van 35 euro/jaar i.p.v. 725 euro/jaar. Het programma Dreamweaver maakt onderdeel uit van de Adobe Creative Cloud.
Een website maken kan niet zonder die ook te publiceren op het internet. Voor de cursus krijg je van CVO Semper webspace om al je oefeningen en je eindwerk op het internet te publiceren. Daarnaast krijg je advies over waar je best webspace kan kopen als je na de cursus je eigen website wil gaan instellen en onderhouden.